понеделник, 27 февруари 2012 г.

Салати за края на зимата

Витаминозна салата


Продукти:

настъргани моркови и цвекло
нарязан на ситно магдан0з
сок от лимон, зехтин и сол на вкус
натрошено сирене фета (по желание)

Дресинг (по желание):
  • сока от 1/2 портокал
  • 3 с.л. зехтин extra virgin
  • 1 ч. л. захар
  • 2 с.л. оцет
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер

Картофена салата



Необходими продукти:

750 гр пресни картофи
4 с.л. бяло вино
2 с.л. зехтин
1 глава червен лук
3 с.л. магданоз
сол, черен пипер.

Сварете картофите. Отцедете ги от водата и внимателно набучете всеки картоф с вилица, така че да се напукат, но без да стават на парчета. Върнете ги в тенджерата и я поставете на котлона. Добавете бялото вино. Варете на силен огън в продължение на 2-3 минути, докато виното не кипне. Добавете зехтина, ситно нарязания червен и магданоза. Подправете със сол и черен пипер. Салата се сервира и топла и студена.


Зелена салата с репички и крутони



6 порции

1 червена салата накъсана на малки парченца
1 зелена салата
1 връзка нарязан магданоз
1 стрък див лук или половин глава червен лък
4 малки нарязани репички
4 с.л.зехтин
3 с.л. винен оцет
сол и черен пипер на вкус
домашно приготвени крутони с масло и подправки (чесън, босилек, риган и др.)


Салата от царевица, краствици и домати



Продукти:

1 кутия сладка царевица
1/2 зелена салата или Айсберг
2 домата
1 краствица
1/2 малка глава червен или обикновен лук
зехтин и сол на вкус
настъргано сирене (по жлание)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes