1) Нахут
Когато се пече във фурна, нахута става супер хрупкав. Той е с ниско съдържание на мазнини и е страхотен заместител на солените ядки.
400 грама нахут, отцеден и сушен
1 ч. л. зехтин
1 с. л. чили (лют червен пипер) на прах
Начин на приготвяне:
1 ч. л. зехтин
1 с. л. чили (лют червен пипер) на прах
Начин на приготвяне:
Смесете в купа зехтина и лютия червен пипер, после добавете нахута и разбъркайте. Разнесете нахута върху един лист хартия за печене и печете в продължение на 25 минути. Извадете го от фурната и оставете да изстине. Поръсва се с морска сол преди сервиране.
Ето и още една лесна рецепта с нахут:
Ето и още една лесна рецепта с нахут:
400гр. нахут, изплакнат
1 с. л зехтин
2 ч. л. кимион
1 ч. л. сушен риган
1/4 ч. л. смлян бахар
1/4 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Разбъркайте нахута в купа с зехтина, кимиона, ригана, бахара и солта. Сложете нахута върху един лист хартия за печене в малка тава. Печете като разбърквате веднъж или два пъти, докато покафенее и стане хрупкав, около 25 до 30 минути.Оставете да изстине за 15 минути.
2) Печени картофки с копър
Продукти:
400гр. обелени и нарязани на картофки
1 с.л. бял оцет
1/2 с.л. чесън на прах
1/2 с.л. суха горчица
1/4 с.л. кимион
1 с.л. изсушен копър
1/2 с.л. морска сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. В голяма купа смесете оцета, чесъна на прах, горчицата, кимиона и копъра. Добавете картофите. Поръсете с морска сол. Сложете картофите върху лист хартия за печене и печете около 22-25 минути, като ги обръщате 1-2 пъти по време на печенето. Сервираайте ги топли.
3) Пуканки
4) Моркови със сусам
Продукти:
2 чаши моркови
1 супена лъжица препечен сусам
Щипка сушена мащерка
Щипка сол
Начин на приготвяне:
Поръсете морковите със сусама, мащерката и солта и ги разбъркайте.
5) Печена царевица
Продукти:
450гр. замразени царевица
1/2-1 супена лъжица масло от рапица или олио
1/2 ч. л. сол
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лук на прах
1/2 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете лист хартия за печене в тавата. В голяма купа разбъркайте добре всички съставки. Разпространете на един слой царевицата в тавата. Печете на 200 градуса за 20-30 минути, в зависимост от това колко препечена искате царевицата. Внимавайте да не я изгорите. Царевицата е вкусна като е гореща направо от фурната, но пък и студена не е зле.
6) Дип от кисело мляко, краставица и мента
Продукти:
1 с. л зехтин
2 ч. л. кимион
1 ч. л. сушен риган
1/4 ч. л. смлян бахар
1/4 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Разбъркайте нахута в купа с зехтина, кимиона, ригана, бахара и солта. Сложете нахута върху един лист хартия за печене в малка тава. Печете като разбърквате веднъж или два пъти, докато покафенее и стане хрупкав, около 25 до 30 минути.Оставете да изстине за 15 минути.
2) Печени картофки с копър
Продукти:
400гр. обелени и нарязани на картофки
1 с.л. бял оцет
1/2 с.л. чесън на прах
1/2 с.л. суха горчица
1/4 с.л. кимион
1 с.л. изсушен копър
1/2 с.л. морска сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. В голяма купа смесете оцета, чесъна на прах, горчицата, кимиона и копъра. Добавете картофите. Поръсете с морска сол. Сложете картофите върху лист хартия за печене и печете около 22-25 минути, като ги обръщате 1-2 пъти по време на печенето. Сервираайте ги топли.
3) Пуканки
4) Моркови със сусам
Продукти:
2 чаши моркови
1 супена лъжица препечен сусам
Щипка сушена мащерка
Щипка сол
Начин на приготвяне:
Поръсете морковите със сусама, мащерката и солта и ги разбъркайте.
5) Печена царевица
Продукти:
450гр. замразени царевица
1/2-1 супена лъжица масло от рапица или олио
1/2 ч. л. сол
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лук на прах
1/2 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете лист хартия за печене в тавата. В голяма купа разбъркайте добре всички съставки. Разпространете на един слой царевицата в тавата. Печете на 200 градуса за 20-30 минути, в зависимост от това колко препечена искате царевицата. Внимавайте да не я изгорите. Царевицата е вкусна като е гореща направо от фурната, но пък и студена не е зле.
6) Дип от кисело мляко, краставица и мента
Продукти:
170гр. кисело мляко
1/2 чаша листа от мента, нарязани на едро
1/2 краставица, ситно нарязана
1 супена лъжица бял винен оцет
Едра сол и смлян черен пипер
Нарязани зеленчуци за дипа
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа смесете киселото мляко, ментата, краставицата и оцета, подправете със сол и пипер. Може да съхранявате дипа в хладилник до три дни.
7) Кисели краставички
Вижте още 7 здравословни сладки снакс храни
1/2 чаша листа от мента, нарязани на едро
1/2 краставица, ситно нарязана
1 супена лъжица бял винен оцет
Едра сол и смлян черен пипер
Нарязани зеленчуци за дипа
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа смесете киселото мляко, ментата, краставицата и оцета, подправете със сол и пипер. Може да съхранявате дипа в хладилник до три дни.
7) Кисели краставички
Вижте още 7 здравословни сладки снакс храни
0 коментара:
Публикуване на коментар