Пунш от диня
Продукти:
- 1 диня
- 3 чаши газирана вода
Начин на приготвяне:
Отрежете една трета от динята и малко дъното, достатъчно за да се направи равна повърхност. Извадете сърцевината на динята.
Пюрирайте динята в кухненски робот или блендер. Прецедете през фино сито (Трябва да получите 9 чаши сок.) Покрийте кората с найлон. Оставете кората и сока от диня в хладилника да се охладят около 1 час. Смесете сока с газираната вода и ги изсипете в кората.
Пюрирайте динята в кухненски робот или блендер. Прецедете през фино сито (Трябва да получите 9 чаши сок.) Покрийте кората с найлон. Оставете кората и сока от диня в хладилника да се охладят около 1 час. Смесете сока с газираната вода и ги изсипете в кората.
Студена розова лимонада
Продукти:
- 1 ч.ч пресен лимонов сок
- 1/2 чаша пюре от диня
- 5 чаши студена вода
- резени лимон
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. вода
- лед
Начин на приготвяне:
1. Разтваряте захарта и 1/2 чаша вода на слаб огън и оставяте да се охлажда.
2. Почиствате динята от семки и кори и я пюрирате с пасатор.
3. Смесвате вода, пюре от диня, сироп от захар и лимонов сок, разбърквате и изливате в кана с лед и резени лимон.
Диня Agua Fresca
Продукти:
- 4 чаши (1 л.) диня, без семки, нарязани на парчета
- 1 с.л. ( 15 мл.) прясно изцеден лимонов сок
-1 чаша( 250 мл.) студена вода
- 1 с.л. мед ( 15 мл.)
- кубчета лед
гарнитура:
- триъгълни резени диня
- резени лимон
- клечки
Начин на приготвяне:
1. Пасирате с блендер половината от динята с 1/2 чаша вода, след което преливате в кана. Повтаряте с останалата диня и вода. Добавяте лимонов сок и мед на вкус. Разбърквате докато всички съставки се смесят хубаво.
2. Разпределяте в чаши с лед и гарнирате с резени диня и лимон на клечка.
Коктейл с диня и ром
Продукти:
- 6 листа прясна мента (още 8 за украса)
- Сокът от една диня
- 1 2/3 чаши бял ром
Начин на приготвяне:
Смачкайте листата от мента в голям съд, добавете сока от диня и рома. Сложете лед и сипете в чашите. Гарнирайте с лист от мента.
169 калории на чаша, 0,3 грама мазнини, 15,8 грама въглехидрати, 0,8 грама фибри, 1,3 грама протеини
ФАКТИ ЗА ДИНЯТА
Едно парче диня (около 1/16-десета от нея) съдържа големи количества витамин С и бета каротин, който помага за защита срещу различни форми на рак, поради своите антиоксидантни свойства. Динята има и високо съдържание на калий, който помага за регулиране на сърдечните функции и нормализира кръвното налягане. Тя също е добър източник на фибри, които помагат за поддържане правилното функциониране на червата и работи за предотвратяване на рак на дебелото черво и ректума. Семената на динята съдържат cucurbocitrin, който помага при понижаване на кръвното налягане и за подобряване на бъбречната функция.
Ароматната диня учудващо има само половината от захарното съдържание на една ябълка. Динята съдържа само 80 калории, не съдържа мазнини и холестерол.
Установено е, че динята е много хранителен плод. Тя съдържа витамин А, фибри, калций и желязо. Динята е източник на ликопен, за който са направени изследвания и е установено, че може да помогне за предпазване от тумор.
Две купи с диня съдържат 80 калории, два грама диетични фибри, 25% от необходимата дневна доза витамин С, 20% от необходимата дневна доза витамин А, 20 грама захар и един грам протеини.
Ароматната диня учудващо има само половината от захарното съдържание на една ябълка. Динята съдържа само 80 калории, не съдържа мазнини и холестерол.
Установено е, че динята е много хранителен плод. Тя съдържа витамин А, фибри, калций и желязо. Динята е източник на ликопен, за който са направени изследвания и е установено, че може да помогне за предпазване от тумор.
Две купи с диня съдържат 80 калории, два грама диетични фибри, 25% от необходимата дневна доза витамин С, 20% от необходимата дневна доза витамин А, 20 грама захар и един грам протеини.
0 коментара:
Публикуване на коментар