сряда, 4 април 2012 г.

Направи си сам: Великденска украса


Цветя и зеленчуци във ваза

Моркови и маруля, подредени около вътрешността на широки вази,създават уникален облик. Поставете зеленчуците, между голямата ваза и малката ваза, която ще поставите вътре в голямата. Завържете по една връв около вазите за акцент. Сложете до тях една декоративна птица или зайченце за още по-великденско настроение.


Украса за вратата

Използвайте стария чадър за основа на тази цветна феерия за вратата. Завържете парче цветна панделка в долната част на основата и поставете в горната свежи(или изкуствени) цветя, зеленина, мъх и цветни яйчица. Ако използвате натурална зеленина, поставете я в найлонова торбичка (стегната с ластици на върха) или пластмасова чашка (с капачка), за да не съхне. Окачете чадъра за вратата или го захванете с велкро в няколко зони, за да изглежда така, сякаш е залепен за вратата.

Същия ефект може да постигнете и със стара лейка вместо стар чадър.



Цветни цъфтящи клончета


Ако не можете да намерите цъфтящи клончета, залепете по други голи клончетата няколко цветчета или други форми от хартия или плат. В стъклената основа можете да поставите няколко речни камъчета, шарени яйчица, разноцветни стъклени топчета, бонбони и ядки, даже зърна кафе. А пък ако пожелаете можете да смените стъклената основа с керамична или порцеланова.



Стъклени съдове с жълти цветчета

Поставете в чинийки стъклени съдове за декоративни свещи. Поставете по едно гумено ластиче и захванете по едно или по повече свежи стръкчета в ярки разцветки. За да поддържате тяхната свежест можете да налеете в съдовете вода, така че стеблата да са в нея.


Чаен акцент

Използвайте цветен комплект от чайник и чаши, за да обособите този свеж празничен акцент за празничната маса. Поставете в чайника няколко стръка зеленина, а капачето оставете встрани. Обърнете една чаша върху чинийката и върху нея поставете дъно до дъно втора чаша, която можете да напълните със свежа зеленина в ярки тонове. Използваните в проекта разцветки са зелено и бяло, като това обособява усещане за цялостност на акцента.


Яйца саксии за цветя

Боядисайте яйчени черупки в красиви пастелни цветове, внимателно изрежете отвор в горната част на черупката на яйцето и го я запълнете с пръст (или вода) и красиво цветенце.

Съвет: За да ползвате само черупката на яйцето, леко ударете върха на яйцето с една лъжичка, внимателно отстранете счупената част и изсипете вътрешността му.



Великденски вази


Увийте около съда, който ще ползвате тънки клонки и предадете уникален вид на вашия букет от пролетни цветя като тези красиви лалета и нарциси.

В стъклена ваза, буркан или шише може да сложите шарени яйчица (истински или шоколадови) и по този начин да напомните на вашето семейство, че Великден наближава.

  


А ето и как може да превърнете супер евтини материали като кора от яйца и пластмасови чаши във красива великденска украса.


И накрая две свежи идеи с домакински принадлежности като гевгир и кана за вода.




Източник:  www.bhg.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes