четвъртък, 1 март 2012 г.

7 идеи за обяда на работното място


Спестете пари като си приготвите обяда за работа вкъщи. Така ще можете да гарантирате, че храната която консумирате е вкусна и здравословна. Ястията които ви предлагаме ще засенчат претрупаните дюнери с мазните картофки и всичко останало което се предлага в близкото заведение за бързо хранене. Освен това те ще ви предоставят така важните за здравето плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, зърнени храни и чист протеин като пилешко и пуешко месо. Пригответе ги, опаковайте ги в контейнер за многократно ползване и ги занесете на работното ви място. Само след една седмица ще осетите как портфейла ви надебелява, а талията ви се смалява.

Tex-mex wrap с шунка



Продукти:

125гр. червен фасул, изцеден
1/2 чаша царевица, изцедена
1 среден домат, нарязан
1 супена лъжица сладък сос чили
4 тортили
8 резена шунка (за вегетарианци без шунка)
1/2 чаша настъргано вкусно Чедър сирене


Начин на приготвяне:

Поставете боба, царевицата, доматите и соса в купа. Разбъркайте за да се смесят. Поставете шунка на тортилата и добавете сместа от зеленчуци, а накрая добавете и сиренето. Навийте тортилите и ги нарежете на половина. Увийте ги в пластмасова обвивка. Повторете същата процедура и с останалите тортили.


Пилешки крилца със зеленчуци



Продукти:

1/4 чаша соев сос
1/4 чаша доматен сос
1 супена лъжица мед
12 пилешки крилца
125g грах или броколи
1 голям морков, нарязан на пръчици
2 стръка целина, нарязани на пръчици


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 ° C. Пригответе тава с един лист фолио. Смесете соевия сос, доматения сос и меда в купа. Добавете и разбъркайте крилцата в сместа. Подредете ги в тавата. Печете ги на фурна, като ги обръщате два пъти, за 30 минути или докато получат златист цвят. Оставете ги да се охладят. 

Залейте граха с вряла вода, оставете го за 3 мин., изцедете го и го изплакнете под течаща вода. Опаковайте крилцата и зеленчуците в кутия за многократно ползване и сте готови.


Кесадияс (Quesadillas)



Продукти:

1 с.л. олио
1/2 глава ситно нарязан лук
2 скилидки чесън по желание
200гр. черен боб (или червен), изцеден
2 домата нарязани на ситно (или доматено пюре)
200гр, сладка царевица от консерва
шепа листа от кориандър (по желание)
6 тортили
1 чаша настъргано сирене Чедър или кашкавал


Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в тиган на средна температура и леко задушете лука и чесъна докато омекнат. Добавете боба, доматите и царевицата и гответе още 2-3 минути. Нанесете сместа върху половината на тортилята. Поръсете я с кориандъра и настърганото сирене Чедър, а след това я сгънете. Сложете я на грил тостера за 2-3 мин. докато се стопи сиренето (или кашкавала и я нарежете на триъгълници. Направете така и с останалите тортили.


Салата с паста



Продукти:

2 супени лъжици ситно нарязан червен лук
1 ч. л. каперси
1 супена лъжица песто
2 чаена лъжичка зехтин
180гр, риба тон, изцедена
100 грама фусили (паста)
3 сушени домата, нарязани на ситно


Начин на приготвяне:

Смесете лука, каперсите, пестото и зехтина. Сложете рибата тон в купа с фусилите и доматите, след което разбъркайте с песто микса.


Wrap с пуешко месо




Продукти:

1 чаша царевица
1/2 чаша нарязан пресен домат
1 супена лъжица червен винен оцет или ябълков оцет
1 л. олио
8 тънки резени от пуешко месо
4 тортили
2 чаши нарязана маруля


Начин на приготвяне:

Смесете царевицата, доматите, олиото и оцета в средно голяма купа. Разделете пуешкото месо по тортилите. Поръсете равни части от смесените зеленчуци и маруля. Завийте тортилите. Сервирайте ги нарязани на половина, ако желаете.


Вегетариански сандвич



Продукти:

1/4 чаша тънко нарязан червен лук, разделен на кръгчета
1 средно голям домат, семена и нарязан на кубчета
2 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица зехтин extra-virgin
1 чаена лъжичка сушен риган
1 франзела, за предпочитане пълнозърнестa
2 резена кашкавал
2 чаши нарязана маруля


Начин на приготвяне:


Лучените кръгчета се поставят в малка купа и се добавя студена вода колкото да ги покрие. Оставете ги настрана, докато подготвите останалите съставки. Смесете доматите, оцета, зехтина и ригана в средно голяма купа. Разрежете франзелата на 4 равни дължини. Издълбайте половината от вътрешността на франзелата. Изцедете лука и го подсушете. Сложете кашкавала на франзелата, после добавете сместа с доматите, марулята и лука. Захлупете сандвича с другата част от франзелата.


Яйчена салата




Продукти:

2 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани
2 супени лъжици ситно нарязани на кубчета целина
1 супена лъжица майонеза с ниско съдържание на мазнини
2 чаени лъжички дижонска горчица
1 чаена лъжичка накълцан зелен лук
Прясно смлян черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Намачкайте яйцата в малка купа с вилица. Разбъркайте целината, майонезата, горчицата, зеления лук и черния пипер, докато се смесят.





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes