Спестете
пари като си приготвите обяда за работа вкъщи. Така ще можете да
гарантирате, че храната която консумирате е вкусна и здравословна.
Ястията които ви предлагаме ще засенчат претрупаните дюнери с мазните
картофки и всичко останало което се предлага в близкото заведение за
бързо хранене. Освен това те ще ви предоставят така важните за здравето
плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, зърнени храни и чист протеин
като пилешко и пуешко месо. Пригответе ги, опаковайте ги в контейнер за
многократно ползване и ги занесете на работното ви място. Само след една
седмица ще осетите как портфейла ви надебелява, а талията ви се
смалява.
Tex-mex wrap с шунка
Продукти:
125гр. червен фасул, изцеден
1/2 чаша царевица, изцедена
1 среден домат, нарязан
1 супена лъжица сладък сос чили
4 тортили
8 резена шунка (за вегетарианци без шунка)
1/2 чаша настъргано вкусно Чедър сирене
Начин на приготвяне:
Поставете боба, царевицата, доматите и соса в купа. Разбъркайте за да се смесят. Поставете
шунка на тортилата и добавете сместа от зеленчуци, а накрая добавете и
сиренето. Навийте тортилите и ги нарежете на половина. Увийте ги в
пластмасова обвивка. Повторете същата процедура и с останалите тортили.
Пилешки крилца със зеленчуци
Продукти:
1/4 чаша соев сос
1/4 чаша доматен сос
1 супена лъжица мед
12 пилешки крилца
125g грах или броколи
1 голям морков, нарязан на пръчици
2 стръка целина, нарязани на пръчици
Начин на приготвяне:
Загрейте
фурната на 200 ° C. Пригответе тава с един лист фолио. Смесете соевия
сос, доматения сос и меда в купа. Добавете и разбъркайте крилцата в
сместа. Подредете ги в тавата. Печете ги на фурна, като ги обръщате два
пъти, за 30 минути или докато получат златист цвят. Оставете ги да се
охладят.
Залейте граха с вряла вода, оставете го за 3 мин., изцедете го и го изплакнете под течаща вода. Опаковайте крилцата и зеленчуците в кутия за многократно ползване и сте готови.
Кесадияс (Quesadillas)
Продукти:
1 с.л. олио
1/2 глава ситно нарязан лук
2 скилидки чесън по желание
200гр. черен боб (или червен), изцеден
2 домата нарязани на ситно (или доматено пюре)
200гр, сладка царевица от консерва
шепа листа от кориандър (по желание)
6 тортили
1 чаша настъргано сирене Чедър или кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте
олиото в тиган на средна температура и леко задушете лука и чесъна
докато омекнат. Добавете боба, доматите и царевицата и гответе още 2-3
минути. Нанесете сместа върху половината на тортилята.
Поръсете я с кориандъра и настърганото сирене Чедър, а след това я
сгънете. Сложете я на грил тостера за 2-3 мин. докато се стопи сиренето
(или кашкавала и я нарежете на триъгълници. Направете така и с
останалите тортили.
Салата с паста
Продукти:
2 супени лъжици ситно нарязан червен лук
1 ч. л. каперси
1 супена лъжица песто
2 чаена лъжичка зехтин
180гр, риба тон, изцедена
100 грама фусили (паста)
3 сушени домата, нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
Смесете
лука, каперсите, пестото и зехтина. Сложете рибата тон в купа с
фусилите и доматите, след което разбъркайте с песто микса.
Wrap с пуешко месо
Продукти:
1 чаша царевица
1/2 чаша нарязан пресен домат
1 супена лъжица червен винен оцет или ябълков оцет
1 л. олио
8 тънки резени от пуешко месо
4 тортили
2 чаши нарязана маруля
Начин на приготвяне:
Смесете царевицата, доматите, олиото и оцета в средно голяма купа. Разделете
пуешкото месо по тортилите. Поръсете равни части от смесените
зеленчуци и маруля. Завийте тортилите. Сервирайте ги нарязани на
половина, ако желаете.
Вегетариански сандвич
Продукти:
1/4 чаша тънко нарязан червен лук, разделен на кръгчета
1 средно голям домат, семена и нарязан на кубчета
2 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица зехтин extra-virgin
1 чаена лъжичка сушен риган
1 франзела, за предпочитане пълнозърнестa
2 резена кашкавал
2 чаши нарязана маруля
Начин на приготвяне:
Лучените
кръгчета се поставят в малка купа и се добавя студена вода колкото да
ги покрие. Оставете ги настрана, докато подготвите останалите съставки. Смесете
доматите, оцета, зехтина и ригана в средно голяма купа. Разрежете
франзелата на 4 равни дължини. Издълбайте половината от вътрешността на
франзелата. Изцедете лука и го подсушете. Сложете кашкавала на
франзелата, после добавете сместа с доматите, марулята и лука. Захлупете
сандвича с другата част от франзелата.
Яйчена салата
Продукти:
2 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани
2 супени лъжици ситно нарязани на кубчета целина
1 супена лъжица майонеза с ниско съдържание на мазнини
2 чаени лъжички дижонска горчица
1 чаена лъжичка накълцан зелен лук
Прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Намачкайте
яйцата в малка купа с вилица. Разбъркайте целината, майонезата,
горчицата, зеления лук и черния пипер, докато се смесят.
0 коментара:
Публикуване на коментар