сряда, 8 август 2012 г.

Направи си сам: Мароканси вази



Намерихме още една невероятна идея от cremedelacraft.com - един страхотен блог с изключително креативни идеи и веднага побързахме да я споделим с вас, ето я и нея!

Декоративните вази и поставки за свещи са идеалния малък аксесоар за всяка стая. Вижте как с няколко цвята боя за стъкло и малко въображение може да превърнете някоя ваша стъклена ваза или буркан в красива мароканска ваза или пъстър марокански фенер.

Материали:
 
стъклена ваза
• прозрачна боя за стъкло (2 цвята)
триизмерна боя
хартиена чиния
• фурната ви


Изработване:

1) Изсипете малко боя във вазата, така че долната част да е изцяло покрита. 

2) Започнете бавно да навеждате вазата на една страна, така че боята да се разпространи и върху стените. Добавете още боя, ако няма достатъчно за да се разнесе по стените.

3) Държейки вазата на една страна,  изсипете част от втория цвят боя върху страничните стени и продължете да я въртите, така че всички страни да имат боя върху тях

4) Въртете вазата няколко секунди и след това я захлупете с главата надолу върху хартиена чиния и гледайте как боята започва да се стича по страни на вазата. След няколко минути, ако стените не са обхванати, може да се наложи да добавите повече боя и да повторите тази стъпка. 

5) Оставете излишната боя да се стече за около час, раздвижейки вазата на около всеки 15-20 минути, за да се предотврати залепване за чинията. След това оставете вазата легнала на една страна за да изсъхне

6) За трайно покритие, оставете боята да изсъхне в продължение на 48 часа, след това изпечете вазата за 30 минути в предварително загрята фурна на 200 ° F. Оставете я да изстине като оставите вратата на фурната отворена. (проверете инструкциите на боята за тази стъпка)

 7) Използвайки върха на шишенцето на триизмерната боя, изрисувайте вашия избран дизайн върху вазата. За най-добри резултати, първо скицирайте дизайна, върху парче хартия и го изпробвайте с триизмерната боя преди да почнете да рисувате вазата.






Източник: cremedelacraft.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes