сряда, 18 юли 2012 г.

Замразени горски плодове със сос от бял шоколад - един страхотен летен десерт


За 4 порции:

Продукти:

500гр. замразени горски плодове
140г. бял шоколад
140мл. заквасена сметана
1 с.л. бял ром (по желание)

Начин на приготвяне:

Включете котлона на ниска степен. Изсипете сметаната в малка касерола, начупете белия шоколад и го добавете към нея. Разбърквайте леко докато получите хомогенна смес, внимавайте да не прегорите шоколада. Отстранете касеролата от котлона и прибавете рома (ако ползвате). Изсипете горещия сос върху замразените горски плодове и сервирайте веднага, защото плодовете ще започнат да се размразяват.

1 порция = 377 калории, протеини 5.0g, въглехидрати 28.0g, мазнини 28,0 гр., наситени мазнини 11.0g, фибри 3.0g 17.0g захар, сол 0,14 грама

Източник: bbcgoodfood.com




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes