Сладоледени Човечета
Супер лесна и ефектна идея.
Сладоледена Диня
Какво би могло да бъде по-освежаващо от един горещ летен ден от парче
диня? Какво ще кажете за едно парче сладоледена диня ?
Продукти:
ягодов или боровинков сладолед
ягодов или боровинков сладолед
смокинов сладолед (феникс)
ванилов сладолед
парченца шоколад за "семките"
ванилов сладолед
парченца шоколад за "семките"
Начин на приготвяне:
1) Вземете една кръгла метална купа. Сложете найлоново фолио в нея, като оставете краищата да висят. Оставете купата във фризера в продължение на 10 минути. Също така оставете купата за миксера във фризера за да се охлади и тя.
2) Разбъркайте смокиновия сладолед с миксера на ниска скорост за около 30 сек. С помощта на гумена шпатула нанесете пласт от около 2-3см. от зеления сладолед в купата. След това я върнете във фризера за около 30 мин.
3) Направете същото и с ваниловия сладолед но нанесете малко по тънък слой. Върнете отново купата във фризера за 30 мин.
4) След това разбъркайте ягодовия крем с парченцата шоколад и го изсипете в охладената купа. Върнете купата отново във фризера докато сладоледа напълно се втвърди.
5)
Изсипете сладоледената диня върху голяма чиния, ако сладоледа не
изпадне лесно, потопете лупата в гореща вода за 1-2 сек. Нарежете
"динята" и поднесете на вашето семейство и приятели този прекрасен летен
десерт!
Сладолед в шоколадови чашки
Продукти:
шоколад
масло
балони
сладолед
Начин на приготвяне:
1. Вземете няколко балона и много добре ги измийте.
3. Изсипете шоколада в купичка, добавете малко масло, сложете купичката в микровълнова фурна и я пуснете за около 40 секунди, или докато видите, че шоколада се е разтопил.
4. След това оставете шоколада да се поохлади.
5. Потопете върха на балона в шоколада докато видите, че върху балона има достатъчно шоколад, който да оформи чашка.
6. При изваждането на балона, задръжте излишния шоколад в долния край. Той ще оформи основата на нашата чашка.
7. Поставете шоко балоните върху восъчна или готварска хартия и след това ги позиционирайте в камера, за да стегне шоколада.
8. След като сте сигурни, че шоколада е напълно замръзнал, внимателно изкарайте балоните от камерата и нежно ги отстранете от хартията.
9. Внимателно пробийте една или две дупчици в горната част на балоните и изчакайте докато целия въздух излезе.
10. Още по-внимателно започнете отстраняването на балона от шоко чашките.
0 коментара:
Публикуване на коментар